'Cruciale fase in mijn carrière? Goh... Als ik me daarover moet bekommeren...'

'Cruciale fase in mijn carrière? Goh... Als ik me daarover moet bekommeren...'

11-02-2023 16:19
7

Gyrano Kerk durft niet te spreken van een 'cruciale fase in zijn carrière'. De aanvaller heeft recentelijk op huurbasis getekend bij Royal Antwerp, dat hem overneemt van Lokomotiv Moskou.

Kerk was bi FC Utrecht één van de uitblinkers, maar In Moskou ging het minder. Of dit een cruciale fase van zijn carrière is? "Goh… Als ik me daarover moet bekommeren, dan heb ik veel aan mijn hoofd. Ik voel me fit en wil het gewoon goed doen bij Antwerp. Belangrijk zijn, zonder mezelf druk op te leggen. Zoals de zaken er nu voorstaan, keer ik in de zomer gewoon terug naar Lokomotiv. Ik ben, ondanks de oorlogssituatie, zeker nog niet uitgekeken op Rusland", vertelt Kerk aan Het Nieuwsblad.

Oranje
De Belgische krant vroeg hem ook naar een eventuele rol in het Nederlands elftal. "Als kind ben ik geregeld in Suriname geweest. De Surinaamse voetbalbond benaderde mij al meermaals, maar vanuit Moskou daarheen reizen zag ik niet direct zitten. De plannen staan dus tijdelijk on hold. Of ik een voorkeur heb tussen de twee landen? Niet direct. En ik reken er niet speciaal op. Ik wil in de eerste plaats mijn oude niveau bereiken, want in dat anderhalve jaar in Moskou heb ik mijn piek niet doorgetrokken."