Arsenal wordt ook slachtoffer van reuzendoder en doet slechte zaken in titelrace

Arsenal wordt ook slachtoffer van reuzendoder en doet slechte zaken in titelrace

11-02-2023 17:57
27

Arsenal heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om de Engelse landstitel. Reuzendoder Brentford pakte een punt in het Emirates Stadium. Aartsrivaal Tottenham Hotspur liet zich op zijn beurt verrassen door Leicester City.

Arsenal - Brentford 1-1
Brentford pakte dit seizoen punten tegen alle clubs uit de traditionele top-zes in Engeland, behalve tegen Arsenal. Daar kwam zaterdag verandering in. De bezoekers zakten vanaf de eerste minuut ver in en daar had de Premier League-koploper de nodige moeite mee. Arsenal zocht zeventig minuten lang naar een gaatje en vond die uiteindelijk via invaller en winteraanwinst Leandro Trossard. Lang kon Arsenal echter niet genieten van zijn voorsprong.

Nog geen tien minuten later stond het namelijk weer gelijk, door een goal van niemand minder dan Ivan Toney. De spits kreeg daarvoor al genoeg kansen en pikte dus toch zijn goaltje mee. Er leek mogelijk nog sprake te zijn van buitenspel, maar na een lange VAR-check werd de goal toegekend. Arsenal moest daardoor weer van voor af aan beginnen. Het wist de Brentford-muur niet nog een keer te slechten: het bleef 1-1 in Noord-Londen.

Arsenal staat daardoor nu zes punten voor op achtervolger Manchester City. The Citizens komen dit weekend wel nog in actie, maar hebben dan een duel meer gespeeld dan Arsenal.

Leicester City - Tottenham Hotspur 4-1
Voor Tottenham was het duel met The Foxes van cruciaal belang in de strijd om een Champions League-ticket. Spurs begon nog goed aan de wedstrijd met een goal van Rodrigo Bentancur, maar daarna ging het razendsnel mis. Leicester denderde over de bezoekers heen: bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg.

Na de pauze werd Tottenham amper meer gevaarlijk. Leicester kon zo makkelijk stand houden en zelfs nog een goaltje maken: Harvey Barnes bepaalde de einduitslag op 4-1. Tottenham blijft daardoor steken op de vijfde plek, terwijl het de meeste competitieduels van alle Premier League-clubs heeft gespeeld. Leicester staat nu dertiende.