11-02-2023 20:32
21

Union Berlin heeft een uitstekende generale beleefd voor het Europa League-duel met Ajax. Die Eisernen wonnen de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig. Sevilla tankte vertrouwen voor de clash met PSV. In de Premier League verzuimde Newcastle United goede zaken te doen in de strijd om de Champions League-tickets.

RB Leipzig - Union Berlin 1-2
Union Berlin blijft knap in het spoor van Bayern München in de Bundesliga. De ploeg van basisspelers Danilho Doekhi en Sheraldo Becker won met 1-2 bij RB Leipzig, al kwam daar wel wat geluk bij kijken.

Benjamin Henrichs brak de topper open met een heerlijke uithaal na 23 minuten. Leipzig-keeper Janis Blaswich voorkwam vervolgens de gelijkmaker van Sheraldo Becker, maar een kwartier na rust was hij kansloos op de inzet van Janik Haberer. Union probeerde door te drukken en kreeg hulp van Mohamed Simakan, die op onhandige wijze hands maakte. Robin Knoche benutte de strafschop die volgde.

Yusuf Poulsen leek al snel weer voor de 2-2 te zorgen, maar daar stak de VAR een stokje voor vanwege buitenspel van Timo Werner. Union Berlin blijft zodoende tweede staan in de Bundesliga en won nu al zes duels op rij. Ajax is daarmee gewaarschuwd voor de clash van donderdag.

Sevilla - Mallorca 2-0
Sevilla trad onder meer met Nemanja Gudelj aan, maar spelers als Karim Rekik, Alex Telles, Jesús Navas en Papu Gómez ontbraken door blessures. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli kwam na een klein halfuur op voorsprong tegen Mallorca. Youssef En-Nesyri werd diepgestuurd, nam knap aan en rondde af: 1-0. Vijf minuten voor rust maakte Bryan Gil er ook 2-0 van. Hij werd vorige maand ook gelinkt aan PSV, maar Tottenham verhuurde hem uiteindelijk aan Sevilla.

De zege kwam niet meer in gevaar voor de Andalusiërs, die daardoor langzaam afstand nemen van de degradatiezone in La Liga. Donderdag wacht de eerste ontmoeting met PSV in het eigen Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Bournemouth - Newcastle United 1-1
Newcastle United heeft voor de derde wedstrijd op rij gelijkgespeeld in de Premier League. Sven Botman begon in de basis bij The Magpies, maar een andere voormalige Eredivisie-verdediger eiste de hoofdrol op. Na een hoekschop kopte Dango Ouatarra voorlangs, maar Marcos Senesi werkte bij de tweede paal binnen: 1-0. Het was het eerst doelpunt van de voormalig Feyenoorder voor Bournemouth.

Op slag van rust kwam Newcastle langszij via Miguel Almirón, die in de rebound toesloeg. In de tweede helft hadden de bezoekers echter de handen vol aan Bournemouth. Daardoor werd verzuimd om afstand te nemen van nummer vijf Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag verloor van Leicester.