NEC blijft steken op punt: Cambuur vertrekt met punt uit 'Preimegen'

11-02-2023 20:47
43

NEC is op eigen veld blijven steken op een gelijkspel tegen SC Cambuur. De Nijmegenaren konden geen potten breken tijdens het duel met de Eredivisie-hekkensluiter: 0-0.

Bij NEC keerden de weer fitte Lasse Schöne en Landry Dimata terug in de basis, net als Jasper Cillessen. Hij zag 'bekerkeeper' Mattijs Branderhorst midweeks nog een sterke indruk maken tegen Feyenoord.

De ploeg van Rogier Meijer speelde tegen Cambuur in een redelijk laag tempo, maar toch kreeg het voor rust twee grote kansen via Elayis Tavsan. De aanvaller ging na een halfuur alleen op Robbin Ruiter af, na een schitterende pass van Schöne. Hij schoot echter tegen de keeper aan. Kort voor rust speelde ook Bart van Rooij Tavsan vrij, maar weer was Ruiter de sta in de weg.

Aan de andere kant was ook Cambuur een paar keer gevaarlijk. Cillessen redde op een schotje van Michael Breij en Bjorn Johnsen kopte in kansrijke positie over op aangeven van Navarone Foor, die door de fans van zijn oude club steevast werd uitgefloten vanwege zijn overstap naar rivaal Vitesse in 2016. Overigens lieten ook de uitsupporters zich niet onberoerd: zij gooiden een paar keer prei op het veld, als verwijzing naar 'Preimegen'.

NEC voerde in de tweede helft de boventoon, maar tot veel grote kansen leidde dit eigenlijk niet. Oussama Tannane probeerde het van afstand, maar in de problemen kwam Ruiter niet. Foor stuitte na een fraaie actie nog op Cillessen, waardoor het bij 0-0 bleef. Daar schieten beide ploegen weinig mee op. NEC blijft steken op plek tien, Cambuur blijft hekkensluiter.