Gullit wijst leider van Feyenoord aan: 'Zelfs met kramp ging hij door'

Gullit wijst leider van Feyenoord aan: 'Zelfs met kramp ging hij door'

11-02-2023 21:27
63

Orkun Kökcü is uitgegroeid tot de grote leider van Feyenoord. Dat stellen Jan van Halst en Ruud Gullit, die de loftrompet steken over de 22-jarige middenvelder.

Van Halst meent dat Kökcü zich heeft ontwikkeld tot één van de beste spelers in de Eredivisie. "En in het begin stoorde ik me juist nog een beetje aan hem. Hij was een beetje laks, een beetje een pleintjesvoetballer", begint de analist in het Voetbal Café van Ziggo Sport. "Hij heeft van zijn zwakte zijn kracht gemaakt. Het is echt een karakterspeler geworden."

Daar sluit Gullit zich bij aan. "Komt dat niet door de verantwoordelijkheid die hij nu heeft als aanvoerder? Er was veel kritiek aan het begin hè? Ik heb die wedstrijd tegen NEC in het bekertoernooi gezien en zag wel dat hij het voortouw nam. Hij wilde graag en ging maar door." De voormalig topvoetballer wijst op een veelzeggend moment. "Hij kreeg kramp, maar ging toch weer door. Kökcü is echt een voorbeeld voor zijn elftal."

Kökcü is sinds dit seizoen de aanvoerder van de ploeg van Arne Slot. Met Feyenoord gaat de Turkse international momenteel aan kop in de Eredivisie.