Özyakup schiet Fortuna richting linkerrijtje op emotionele avond tegen Emmen

Özyakup schiet Fortuna richting linkerrijtje op emotionele avond tegen Emmen

11-02-2023 22:55
107

Fortuna Sittard heeft FC Emmen over de knie gelegd door een doelpunt van Oguzhan Özyakup. De Limburgers krijgen daardoor het linkerrijtje in zicht, terwijl de Drentse ploeg blijft steken in de degradatiezone.

Voorafgaand aan de wedstrijd aan De Oude Meerdijk werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Fortuna speelde bovendien met speciale Giro 555-shirts.

Eenmaal begonnen kregen beide teams grote kansen in de eerste helft. Jeremy Antonisse was echter niet helemaal bij de les en verzuimde een voorzet van Mark Diemers binnen te lopen voor Emmen. Hij schoot de bal hoog over het doel. Daarna was het de beurt aan Fortuna. Burak Yilmaz kreeg de bal in kansrijke positie echter net iets te ver achter zich aangespeeld. Ook Umaro Embalo was gevaarlijk voor de bezoekers, maar kreeg de bal er niet in.

In de tweede helft zette Emmen aan, maar Fortuna hield stand. Naarmate de tweede helft vorderde namen de Limburgers bovendien het initiatief over. Het resulteerde een kwartier voor tijd in de goal van Özyakup, die de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied voor de voeten kreeg en buiten het bereik van Mickey van der Hart raak krulde.

De 43-voudig international van Turkije vierde zijn treffer door een shirt met de tekst 'Pray for Turkey' omhoog te houden. Een slotoffensief van Emmen bleef uit, al miste invaller Ben Scholte nog wel een goede kans. Fortuna komt daardoor op gelijke hoogte met nummer negen RKC, Emmen staat zestiende. Voor de ploeg van Dick Lukkien wacht volgende week een cruciaal duel met hekkensluiter FC Groningen, terwijl Fortuna dan de Waalwijkers treft.