Van Nistelrooij gepikeerd na vragen over Simons: 'Is in de media ontstaan'

Van Nistelrooij gepikeerd na vragen over Simons: 'Is in de media ontstaan'

11-02-2023 23:24
141

Ruud van Nistelrooij geniet van de ontwikkeling van Xavi Simons bij PSV. De trainer van de Eindhovenaren heeft echter geen zin in vragen over de toekomst van de negentienjarige aanvallende middenvelder.

PSV wil liefst zo snel mogelijk het contract van Simons vernieuwen, zodat er een streep kan door de clausule die hem in staat stelt om terug te keren naar Paris Saint-Germain. Na de klinkende 6-0 zege op FC Groningen werd ook Van Nistelrooij gevraagd naar de toekomst van zijn toptalent.

"Wij hebben het helemaal niet over clausules", reageert de oefenmeester enigszins gepikeerd bij ESPN. "Dat is iets wat in de media is ontstaan, maar dat is nooit besproken of bevestigd geweest. Wij gaan niet in op de inhoud van de contracten van onze spelers. Dat doe je niet en dat hoeft ook niet. We weten dat hij voor vijf jaar vast ligt en verder is er niks aan de hand. Er wordt dan een hoop geïnsinueerd, dan is dit mijn reactie. Ik probeer duidelijk te zijn."

Simons hield de kaarten zelf tegen de borst, maar geniet wel in Eindhoven. Van Nistelrooij beaamt dat de spelmaker een stormachtige ontwikkeling doormaakt. "Dat klopt, als je daarover na gaat denken. Maar daar moet je niet te veel bij stilstaan, je moet hem gewoon zijn gang laten gaan. Hij zit in een flow, dat gaat maar door. Daar moeten we met zijn allen van genieten."

"Xavi moet vooral doen waar hij mee bezig is. Dat is elke dag de beste zijn, hard werken en presteren op het veld. Dan is hij belangrijk voor ons en dat weet hij", besluit de voormalig topspits.