Sterke reactie van Özyakup: 'Boeit mij nu echt niet dat ik heb gescoord'

Sterke reactie van Özyakup: 'Boeit mij nu echt niet dat ik heb gescoord'

11-02-2023 23:38
20

Oguzhan Özyakup groeide zaterdag uit tot matchwinner van Fortuna Sittard, maar met hoofd en hart is hij bij de slachtoffers van de zware aardbeving in zijn thuisland. De 43-voudig Turks international komt met een krachtige reactie na de 0-1 zege bij FC Emmen.

"Het boeit mij op dit moment echt niets dat ik heb gescoord. Winnen, verliezen...", begint de middenvelder bij ESPN. "De afgelopen dagen waren echt zwaar voor ons. Ik denk voor iedereen. Je ziet dat iedereen ineens één is. Het maakt niet uit waar op de wereld, iedereen leeft mee. Scoren, wedstrijden winnen, dat komt en gaat. Je beseft dat het eigenlijk helemaal niet belangrijk is. Mensen verliezen hun huis. Ze verliezen kinderen, ouders, oma's, opa's, familieleden. Daar moeten ze mee leven."

"Het is voor het team leuk dat we hebben gewonnen, maar ik zit met veel meer dingen in mijn hoofd", vervolgt Özyakup, die een statement maakte na zijn goal door het shirt met de tekst 'Pray for Turkey' omhoog te houden. "Wij hebben een bereik. Wij kunnen mensen misschien sneller bereiken dan anderen. Daar kunnen we gebruik van maken. Iedereen doet ontzettend z'n best."

Ondanks de situatie in Turkije hebben Özyakup en Burak Yilmaz niet getwijfeld of ze wel in actie wilden komen. "Dat niet. Wij hebben sowieso echt een topteam, het zijn allemaal topgozers. Elke dag vragen ze: hoe gaat het? Is er nieuws? Je voelt dat iedereen met je meeleeft. Dat waarderen wij enorm." Zelf kent hij ook mensen in het getroffen gebied. "Het is niet te verwoorden, je kunt je niet in hun schoenen plaatsen. Ik wil iedereen bedanken, hopelijk kunnen we zoveel mogelijk helpen."