Gakpo: 'Chelsea was er ook nog, maar ik had mijn keuze voor Liverpool al gemaakt'

Gakpo: 'Chelsea was er ook nog, maar ik had mijn keuze voor Liverpool al gemaakt'

12-02-2023 07:55 Laatste update: 13:37
95

Cody Gakpo had afgelopen winter ook voor Chelsea kunnen kiezen. De aanvaller had zijn zinnen echter al gezet op Liverpool, waar hij de slechte resultaten van de laatste weken als een uitdaging beschouwt.

In een interview met The Times blikt Gakpo terug op zijn overstap naar Liverpool. De Nederlander genoot afgelopen zomer al de nodige interesse, maar bleef op aanraden van voormalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal bij PSV. 

Wedden

Meer odds

Toen Liverpool afgelopen winter aanklopte, begon het toch wel heel erg te kriebelen. "Ik dacht nergens anders meer aan. Chelsea was er ook nog, maar ik had mijn keuze voor Liverpool al gemaakt", aldus Gakpo, die Anfield als de ideale plek ziet om zich verder te ontwikkelen. 

De eerste weken van Gakpo bij Liverpool zijn allesbehalve geweldig verlopen. The Reds staan op de negende plek in de Premier League en de Oranje-international weet nog niet te overtuigen. "Iedereen weet dat we het lastig hebben, dus het is moeilijk voor een nieuwe speler. Dat stopt me alleen niet om alles te proberen om mezelf te verbeteren. Ik zie moeilijkheden als mogelijkheden. Ik weet dat je niet alle tijd in de wereld hebt dus het is aan mij het zo snel mogelijk te gaan laten zien."

Van Nistelrooij
Gakpo werkt inmiddels met Jürgen Klopp, maar onderhoudt nog altijd nauw contact met zijn oud-trainer Ruud van Nistelrooij. "Het was zijn wens dat ik naar een grote club ging en dat is gelukt. We hebben een goede relatie en spreken elkaar soms nog over de telefoon. Hij probeert me te helpen."