Van Nistelrooij geniet van 'dynamisch' PSV: 'Daarin maken we als team stappen'

Van Nistelrooij geniet van 'dynamisch' PSV: 'Daarin maken we als team stappen'

12-02-2023 08:34
74

Ruud van Nistelrooij heeft genoten van hoe PSV tegenstander FC Groningen zaterdagavond over de knie legde. De trainer van de Eindhovenaren zag veel dynamiek in zijn elftal, waar Xavi Simons opnieuw de kar trok.

"We hadden meer dynamiek aan de bal, iets wat ik tegen FC Emmen woensdag in de eerste helft ook een tijd zag. Alleen was 1-0 bij rust wel te weinig vandaag", aldus Van Nistelrooij op de persconferentie na afloop, geciteerd door het Eindhovens Dagblad

In de eerste helft opereerde Simons als nummer tien van PSV. In het tweede bedrijf schoof de PSV-trainer hem door naar de linkerkant. "Ik wilde voor rust een echte buitenspeler aan de rechterkant en kon ook Thorgan Hazard links brengen. Johan Bakayoko heeft diepte in zijn spel en kan met een actie voor gevaar zorgen. Xavi kwam zowel voor als na rust vaak tussen de linies uit en kon ruimtes zoeken. Bij de assist bij de eerste goal was dat te zien en in de tweede helft bij de goal ook."

Van Nistelrooij merkt op dat het energieke spel van Simons aanstekelijk werkt op zijn medespelers. Ook nieuweling Thorgan Hazard, die maar één helft kon spelen, werd daar volgens de oefenmeester in meegetrokken. "Deze wedstrijd was om tal van redenen heel goed voor het vertrouwen. Spelers die vanaf de bank komen, laten zich ook volop zien. Daarin maken we als team stappen."

Sevilla
Komende donderdag staat voor PSV het Europa League-duel met Sevilla op het programma, een affiche waar Van Nistelrooij reikhalzend naar uitkijkt. "Sevilla-uit is een schitterende wedstrijd, die is altijd welkom. Zo’n wedstrijd komt altijd op een goed moment. Ook nu, dus", zo tekent Voetbal International op uit zijn mond.