'RKC-spelers maakten foto's van Ajax-stadion, eentje moest zelfs overgeven'

'RKC-spelers maakten foto's van Ajax-stadion, eentje moest zelfs overgeven'

12-02-2023 10:26
80

Fred Grim kijkt zondag met bijzondere interesse naar het Eredivisie-duel tussen Ajax en RKC Waalwijk. De voormalig doelman bracht een groot deel van zijn loopbaan door in Amsterdam, maar was ook trainer van de Brabanders. Hij bewaart mooie herinneringen aan het bezoek aan Ajax in 2020.

Grim ging in 2018 als trainer aan de slag bij RKC, dat hij meteen naar de Eredivisie loodste. "Als club waren we daar toen nog niet echt klaar voor. Veel spelers hadden het helemaal nog niet meegemaakt om in de Eredivisie te spelen", zegt hij op Ajax.nl. Dat bleek wel toen de Waalwijkers in 2020 op bezoek kwamen in de Johan Cruijff Arena. "We kwamen naar de Arena met een jonge ploeg. Spelers keken hun ogen uit en maakten foto's van het stadion. Ik heb zelfs nog een speler gehad die moest overgeven op het toilet van de spanning. En toen moest de wedstrijd nog beginnen", kan Grim er nu om lachen.

Wedden

Meer odds

Het RKC van toen, dat overigens met 3-0 verloor, valt echter niet te vergelijken met het huidige elftal van Joseph Oosting. "In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden wel groter geworden bij RKC. Als je ziet met wat voor selectie ze nu naar de Arena gaan, dan is dat wel anders. Mats Seuntjens, Michiel Kramer, Pelle Clement, Ilias Bel Hassani. Dan neem je flink wat ervaring mee."

Grim zit zondag zelf in het stadion. "Ik heb een seizoenkaart en heb de laatste periode, omdat ik nu even geen club heb, veel gezien. Ik vind het leuk om Ajax en RKC op de voet te volgen. Voor clubs als RKC is het heel belangrijk om in zulke duels op voorsprong te komen. Als je al vroeg op 1-0 achter komt dan wordt het lastig. Ajax blijft natuurlijk wel de favoriet."