Kraay prijst jonge Blokzijl: 'Ben je weleens jaloers op die jongens van Ajax?'

Kraay prijst jonge Blokzijl: 'Ben je weleens jaloers op die jongens van Ajax?'

12-02-2023 10:43
41

Thijmen Blokzijl is sinds dit kalenderjaar een opvallend gezicht in de defensie van FC Groningen. De pas zeventienjarige verdediger hield zich als één van de weinige spelers van de Trots van het Noorden wel knap staande tegen PSV (6-0), oordeelt Hans Kraay junior.

De verslaggever van ESPN concludeert dat het snel gaat met de ontwikkeling van Blokzijl. "Er is een hoop veranderd voor mij", erkent het talent. "Ik speel nu zeven weken achter elkaar in het eerste. Daar ben ik hartstikke blij mee. De resultaten zijn er alleen nog niet naar. Ik speel lekker mijn eigen spel, doe waar ik goed in ben. Ik ben met name comfortabel aan de bal en positioneel sterk."

Voor Blokzijl is het niet het makkelijkste moment om door te breken bij Groningen. De ploeg van coach Dennis van der Ree zakte zaterdag naar de laatste plaats in de Eredivisie. "Ik twijfel niet, maar vandaag (zaterdag, red.) word je bij vlagen wel gewoon weggespeeld. Dan kom je voor veel lastigere keuzes te staan."

Kraay maakt de vergelijking met spelers als Jorrel Hato en Olivier Aertssen bij Ajax. "Hato komt erin als ze 3-0 of 4-0 voorstaan, Aertssen komt erin tegen Den Bosch voor de beker. Ben je weleens jaloers op die jongens? Dat je denkt: goh, dat is wel even een stukje makkelijker", stelt de verslaggever. "Tuurlijk is het lekkerder als je in een goed draaiend elftal terechtkomt", reageert Blokzijl. "Maar dat is nu niet het geval. Ik ben gewoon blij dat ik speel. Nu de resultaten nog."