Kraay praat mond voorbij over interesse in Beukema: 'Mag hier niet over praten'

Kraay praat mond voorbij over interesse in Beukema: 'Mag hier niet over praten'

12-02-2023 10:56 Laatste update: 11:33
42

Sam Beukema erkent dat hij afgelopen maand interesse genoot van twee clubs, maar Bologna en Atalanta Bergamo waren volgens hem niet concreet. De AZ-verdediger stelt dat hij bijzonder gecharmeerd is van Italië, terwijl Hans Kraay junior weet dat ook een Franse club op het vinkentouw zit.

"Ik heb zijn vader net even gebeld. En die zei: vooral niet over praten, maar er is ook interesse uit Frankrijk...", vertelt de ESPN-verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie. Beukema ziet het wel zitten om Kraay aan te stellen als zijn zaakwaarnemer. "De vorige keer dat ik hier zat bent u al officieel voorzitter geworden van mijn fanclub", grapt hij.

Torino en Marseille
Beukema onthulde later in de uitzending dat Torino en Marseille concreet waren, nadat zijn vader via een berichtje aan Kraay toestemming had gegeven. Torino staat momenteeel zevende in de Serie A. Marseille is de nummer twee van de Ligue 1. Wel benadrukt de oud-speler van Go Ahead Eagles dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Alkmaar, waar hij nog tot medio 2025 vastligt.

Ondertussen prijst Aad de Mos de ontwikkeling van Beukema, die volgens hem node wordt gemist door AZ. De 24-jarige mandekker raakte half januari geblesseerd aan zijn knie. "Als er één centrale verdediger is die gemist wordt, is het Beukema", stelt De Mos. "Hij is kopsterk, positioneel sterk en is goed in de coaching geworden. Hadzidiakos is voor mij meer een alibi-verdediger. Ik had liever Beukema gezien met Goes of Dekker. Dat was beter geweest voor AZ. Niet omdat hij hier zit, maar hij is echt een hele sterke centrale verdediger."

De analist denkt zelfs dat Beukema in beeld kan komen bij het Nederlands elftal. "Hij kan wel eens een kandidaatje voor Ronald Koeman worden in de toekomst. Daar ben ik van overtuigd."