LIVE-discussie: Slot puzzelt in Feyenoord-aanval, Sahraoui bankzitter Heerenveen

LIVE-discussie: Slot puzzelt in Feyenoord-aanval, Sahraoui bankzitter Heerenveen

12-02-2023 13:18
361

Feyenoord moet zondag de koppositie in de Eredivisie zien te heroveren op AZ, dat vrijdag al in actie kwam. De Rotterdammers gaan op bezoek bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Bij Feyenoord vormen de vleugelspitsen doorgaans het grootste vraagteken. Dit keer kiest trainer Arne Slot voor Javairo Dilrosun en Oussama Idrissi. Zij krijgen de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh en Igor Paixão. In de punt van de aanval lijkt Santiago Gimenez de concurrentiestrijd met Danilo voorlopig te hebben gewonnen, al begon de Braziliaan eerder deze week wel in het bekerduel met NEC (4-4, winst na penalty's).

Achterin en op het middenveld zijn er weinig verrassingen in de opstelling van Feyenoord, dat Justin Bijlow, Gernot Trauner en Sebastian Szymanski nog altijd moet missen. De Rotterdammers hebben momenteel één puntje minder dan AZ, dat vrijdag al een ruime zege boekte op Excelsior.

Heerenveen treedt onder meer aan met Anas Tahiri en Che Nunnely. Winteraankoop Osame Sahraoui maakt een goede indruk tijdens zijn eerste weken in Friesland, maar hij neemt nog op de bank plaats. Coach Kees van Wonderen kan niet beschikken over Andries Noppert, Pelle van Amersfoort en oud-Feyenoorder Sven van Beek. Zelf heeft Van Wonderen ook een rijke geschiedenis bij de Rotterdammers.

De opstellingen
SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Kaib; Olsson, Haye, Tahiri; Nunnely, Van Hooijdonk, Köhlert

Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Timber; Dilrosun, Gimenez, Idrissi