Persoonlijk drama: Hateboer loopt zware blessure op en staat langdurig aan de kant

Persoonlijk drama: Hateboer loopt zware blessure op en staat langdurig aan de kant

12-02-2023 14:40
18

Hans Hateboer heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. De verdediger van Atalanta Bergamo liep de zware blessure zaterdagavond, in het uitduel met SS Lazio (0-2), op.

Na een uur spelen ging het mis voor Hateboer, die zich noodgedwongen moest laten wisselen. 'Wanneer de voorste kruisband een mooie avond in Rome verpest', schreef Hateboer eerder op de zondag op Instagram. Atalanta bevestigt via de officiële kanalen dat de voorste kruisband van de rechtervleugelverdediger gescheurd is.

Maandag ondergaat Hateboer een operatie. Het is onduidelijk hoelang de revalidatie van de 29-jarige verdediger in beslag gaat nemen. Gemiddeld duurt de hersteltermijn voor een dergelijk kwetsuur zes tot negen maanden. 

Naast een persoonlijke domper is het wegvallen van Hateboer ook een aderlating voor Atalanta. Dit seizoen is de Nederlander een vaste waarde bij de nummer drie van de Serie A. In zeventien competitieduels scoorde hij één keer en was hij eenmaal aangever. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hans Hateboer (@hhateboer)

Op Deadline Day sprak VoetbalPrimeur Guido Albers, de zaakwaarnemer van Hateboer, over een afgeketste transfer van de verdediger.