FC Twente trekt zege tegen FC Volendam in vijf minuten tijd naar zich toe

12-02-2023 18:39
10

FC Twente heeft zonder groots te spelen een eenvoudige zege geboekt. In de eigen Grolsch Veste was de ploeg van Ron Jans met 3-0 te sterk voor FC Volendam.

Bij Twente keerde Mees Hilgers terug in de basis, nadat hij de bekerwedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij moest laten gaan. De Tukkers namen gelijk het initiatief tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Na ruim een kwartier leverde dat de openingstreffer van Joshua Brenet op. Collega-verdediger Robin Pröpper zette hem met een splijtende pass alleen voor de keeper, waarna hij niet faalde.

De Twente-trein denderde vanaf dat moment voort. Twee minuten na de 1-0 werd het via Vaclav Cerny, die de bal op aangeven van Ricky van Wolfswinkel door de benen van doelman Stankovic schoof, 2-0. Drie minuten daarna kon het thuispubliek al voor de derde keer juichen. Wederom was Pröpper aangever, ditmaal gaf Hilgers de bal het laatste zetje.

Nog voor rust dacht Twente de 4-0 te maken, maar de grensrechter keurde het doelpunt wegens buitenspel af. Nadat beide ploegen in de rust een dubbele wissel hadden doorgevoerd, raakte Cerny twee minuten in het tweede bedrijf de paal na een sterke individuele actie. Het zat de Tukkers niet mee, want invaller Michel Vlap stuitte met een verwoestend schot ook op de paal. Bij 3-0 bleef het in Enschede, dat het gaspedaal naarmate de tweede helft vorderde losliet.

Door de overwinning houdt Twente aansluiting bij de top van de Eredivisie. De ploeg van Jans staat met veertig punten op de vijfde plaats, zes punten achter koploper Feyenoord. Volgende week wacht voor Twente de streekderby tegen Go Ahead Eagles in Deventer.