Sterk laatste kwartier brengt Ajax alsnog langs stug RKC Waalwijk

Sterk laatste kwartier brengt Ajax alsnog langs stug RKC Waalwijk

12 februari - 18:44
205

Ajax dreigde tegen RKC Waalwijk de eerste punten onder John Heitinga te verspelen, maar een sterk laatste kwartier leidde de Amsterdammers alsnog langs de Waalwijkers: 3-1.

Tegen Excelsior, Cambuur en FC Twente leek Ajax op te zijn gestaan uit de dood, maar tegen RKC was de ploeg van Heitinga geen schim meer van wat het was. De meeste spelers leken in de openingsfase nog met het hoofd in de kleedkamer te zitten, terwijl RKC er vanaf het eerste moment kort op zat.

Het slappe brak Ajax in de openingsfase op. Balverlies van Owen Wijndal leidde uiteindelijk de 0-1 van Mats Seuntjens in. In plaats van een wake-up call dreigde Ajax verder in het moeras te zakken en daardoor nam de frustratie toe. Ondertussen namen de doelpogingen van RKC toe. De 0-2 bleef echter uit.

Een sterk eerste kwartier na rust leek de ommekeer voor Ajax in te luiden. RKC-doelman Etiënne Vaessen kon een inzet van Steven Berghuis nog keren, maar had geen antwoord op de rebound van de net ingevallen Brian Brobbey.  Het gevaar was echter allerminst geweken. Want na de 1-1 kreeg Ilias Hassani een kans op 1-2.

Nadat Brobbey de 2-1 liet liggen, kon de Johan Cruijff Arena alsnog opgelucht ademhalen. Een vrije trap van Berghuis kon uiteindelijk worden binnengewerkt door Jurriën Timber, nadat invaller Calvin Bassey goed verlengde. De 3-1 van Mohammed Kudus was voor RKC de nekslag.

Ajax heeft nu drie volle dagen om zich voor te bereiden op de Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin van aankomende donderdag. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie