'Katachtige' Memphis geprezen en bekritiseerd in Spaanse media: 'Het wonder'

'Katachtige' Memphis geprezen en bekritiseerd in Spaanse media: 'Het wonder'

12 februari - 19:53
22

Memphis Depay heeft zijn eerste hoogtepunt als speler van Atlético Madrid te pakken. De Oranje-international besliste hoogstpersoonlijk het competitieduel met Celta de Vigo (0-1). Dit schrijven de Spaanse media over de invalbeurt van Memphis.

Na een uur bracht Diego Simeone Memphis. Hoewel Atlético twintig minuten voor tijd met een man minder verder moest door een rode kaart voor Stefan Savic, bezorgde Memphis Los Rojiblancos de overwinning. 'Simeone prees de ontwikkeling van de Nederlander en beloonde hem met een halfuur speeltijd. Memphis reageerde met de winnende treffer', schrijft AS.

'Fysiek moet hij nog groeien en hij moet zijn teamgenoten beter gaan begrijpen, maar de vonk slaat langzaam over. Als hij meer vertrouwen krijgt, kan hij wedstrijden gaan winnen voor Atlético.' El Des Marque beoordeelt uitblinker Jan Oblak met een 9, Memphis krijgt met een 7 het op twee na hoogste cijfer aan Atlético-zijde. Toch klinkt er kritiek. 'Nog verre van zijn beste fysieke niveau. Toen Atlético met tien man overeind bleef, was hij niet prominent aanwezig. Toch besliste hij de wedstrijd.'

'En toen het nog erger dreigde te worden voor Atlético, verscheen Memphis', kopt Mundo Deportivo. 'Heel slim hield hij de verdediger van zich af en schoot hij de bal binnen.' Het medium noemt het optreden van Memphis 'katachtig'. 'Als enige spits bleef hij op zoek naar gaatjes in de Celta-defensie en bezorgde hij Atlético de drie punten.'

Mas Atlético gaat een stap verder en noemt Memphis 'het wonder'. 'Het leek erop dat de Nederlander niet in vorm was, maar de eerste keer dat hij echt de bal had, scoorde hij. 'Memphis kan een goede aanvulling worden in de voorhoede van Atlético.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie