Man City blijft in onrustige week stoïcijns en voert druk op Arsenal verder op

12-02-2023 19:36
10

Manchester City heeft zondag in eigen huis met 3-1 van Aston Villa gewonnen. De ploeg van Pep Guardiola was na een ijzersterke eerste helft al zo goed als zeker van de zege.

In de afgelopen week ging het bij City weinig over voetbal. The Citizens zijn door de Premier League aangeklaagd wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Guardiola benadrukte in aanloop naar de wedstrijd dat zijn ploeg niet afgeleid werd door de berichtgeving. Dat lieten zijn spelers tegen Villa op het veld zien: binnen vijf minuten zette Rodri de thuisploeg uit een hoekschop op voorsprong.

Ilkay Gündogan verdubbelde al snel de marge, maar zijn treffer werd afgekeurd. Vijf minuten voor rust scoorde de middenvelder alsnog. Op aangeven van Erling Haaland, die in de rust geblesseerd in de kleedkamer achterbleef en een keer niet op het scorebord kwam, tikte hij binnen. Riyad Mahrez besliste het duel in de blessuretijd van de eerste helft via de strafschopstip, nadat Jack Grealish tegen zijn oude werkgever een penalty had versierd.

Ollie Watkins maakte op het uur de eretreffer voor The Villans. City komt door de zege op drie punten van koploper Arsenal, dat wel een wedstrijd tegoed heeft.