Slot looft 'opgewekte jongen': 'Die trots om het shirt te dragen is extremer'

Slot looft 'opgewekte jongen': 'Die trots om het shirt te dragen is extremer'

12 februari - 20:48
60

Feyenoord-trainer Arne Slot is lovend over Lutsharel Geertruida. De oefenmeester zag de 22-jarige verdediger, die bij afwezigheid van Gernot Trauner in het hart van de defensie wordt opgesteld, uitblinken tegen sc Heerenveen.

Slot wordt op het persmoment na afloop gevraagd of Geertruida een optie is om de geschorste Orkun Kökcü volgende week tegen AZ te vervangen. "Dat is niet de optie die het eerste door mijn hoofd schoot", reageert hij, geciteerd door Voetbal International. "Ik vind dat Lutsharel uitstekend speelt als rechter centrale verdediger, zoals ik hem ook uitstekend als rechtsback vond. Hij geeft ons wel heel veel rust in de opbouw. Het gemak waarmee hij langs spelers loopt..."

Volgens Slot zijn Geertruida en Trauner 'niet dezelfde types'. "Gernot is misschien wat kopsterker. Lutsharel is wat comfortabeler aan de bal, met name bij het indribbelen. Je kan ze niet echt vergelijken. Maar het zijn voor Feyenoord beiden goede verdedigers." 

"Lutsharel is heel trots om het Feyenoord-shirt te dragen en heel betrokken bij het resultaat, zeker nu hij in het centrum staat. Je ziet echt dat het hem wat doet. Die trots om het shirt te dragen is altijd nog wat extremer bij spelers uit de eigen jeugd. Hij is een opgewekte jongen, maar bovenal een goede speler."

Herstel Trauner
Slot laat zich ook uit over de revalidatie van Trauner. "Zijn herstel verloopt goed, vanuit wat je kunt verwachten", aldus de trainer. "Hij is er uiteraard hard mee bezig, maar hij heeft nog niet met ons meegetraind. Hij zou binnen niet al te lange tijd weer iets op het veld met de groep kunnen doen, maar je hoeft hem komende zaterdag nog niet te verwachten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie