Berghuis kijkt ogen uit bij Ajax: 'Sta versteld van wat deze jongen kan'

Berghuis kijkt ogen uit bij Ajax: 'Sta versteld van wat deze jongen kan'

13 februari - 07:13 Laatste update: 08:24
92

John Heitinga en Steven Berghuis steken de loftrompet over Mohammed Kudus, die zondag andermaal belangrijk was voor Ajax. De 22-jarige Ghanees verkeert de laatste weken in bloedvorm.

Tegen RKC Waalwijk werd Kudus uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Hij bepaalde de eindstand in de Johan Cruijff Arena op 3-1. "Hij speelt met heel veel vertrouwen", reageert Heitinga. "We weten dat hij exceptionele kwaliteiten heeft. Het is aan mij en de staf om hem nog beter te maken. Met name zonder de bal. Aan de bal kan hij een man passeren, een overtal creëren, assists geven en scoren. Ik denk dat we blij mogen zijn dat Kudus bij Ajax speelt."

Ook Berghuis is onder de indruk van de dribbelaar. "Kudus is een wat bescheiden jongen, een beetje op zichzelf. Hij is rustig, maar het is mooi dat hij op het veld nu loskomt. Dat moment lijkt nu echt aangebroken. Soms sta ik versteld van wat deze jongen kan. Op het trainingsveld loopt hij er af en toe een paar zo makkelijk voorbij. Dat doet hij nu ook in een wedstrijd. Hij krijgt de kans onder de nieuwe trainer, en eigenlijk ook al onder de vorige trainer. Dit zijn jongens die het verschil kunnen maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie