'Simons steekt er met kop en schouders bovenuit, eindelijk weer echt toptalent'

'Simons steekt er met kop en schouders bovenuit, eindelijk weer echt toptalent'

13 februari - 07:28
92

Xavi Simons was afgelopen weekeinde de beste speler op de Nederlandse velden. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Marcel Peeper, die nog drie andere spelers van PSV opneemt in zijn Elftal van de Week.

"Xavi Simons is mijn speler van de week, want hij is bij PSV de smaakmaker van het Nederlandse voetbal", steekt Peeper (57) van wal in de ochtendkrant. "Hij steekt er met kop en schouders bovenuit als negentienjarige. Aanvallend gezien is er eindelijk weer een echt toptalent. Soms trekt hij een zuurpruimengezicht, maar dat zegt wel iets over zijn mentaliteit. Ik hoop dat hij die juiste mentaliteit er altijd in zal houden."

Volgens Peeper, eenmalig international, vormt Simons een 'mooi duo' met Joey Veerman. "Veerman kan geweldige dingen met zijn passing. Hij zit toch wel tegen Oranje aan, lijkt mij. Dat is direct het rare aan voetbal, want een aantal weken geleden werd hij bij PSV nog gepasseerd."

Met Johan Bakayoko staat er nog een Eindhovense aanvaller in zijn elftal, maar ook defensief zag Peeper een uitblinker tijdens de 6-0 zege op FC Groningen. Jarrad Branthwaite pikte bovendien een doelpuntje mee. "Ik snap dat PSV hem afgelopen winter definitief wilde vastleggen, dat laat hij steeds meer zien. Maar nu moeten ze er rekening mee houden dat er een gekke Engelse club vele miljoenen meer voor hem zal willen neerleggen komende zomer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie