Heitinga vergelijkt RKC met Union. Het systeem is een beetje vergelijkbaar''

Heitinga vergelijkt RKC met Union. "Het systeem is een beetje vergelijkbaar''

13 februari - 09:55
75

John Heitinga’s Ajax boog zaterdagmiddag een 0-1 achterstand om tot een 3-1 overwinning tegen RKC Waalwijk. De oefenmeester van de Amsterdammers ziet veel gelijkenissen tussen de speelstijl van RKC en aankomende tegenstander Union Berlin. Daar hoopt hij zijn voordeel mee te doen.

Ajax ontsnapte zaterdag aan een grote verrassing door goals van Brobbey, Timber en Kudus. Heitinga was desondanks onder de indruk van RKC. "De eerste helft hadden we het moeilijk, waarbij ik ook de credits wil geven aan RKC, dat hier durfde te voetballen. Na rust probeerden we er meer power op te krijgen en stond het beter qua bezetting. Daardoor kregen we de creatieve mensen aan de bal", aldus Heitinga in de Telegraaf.

Heitinga bracht onder meer Brian Brobbey in, als tweede spits naast Dusan Tadic. Daarnaast schoof Edson Álvarez door naar het middenveld door de entree van Calvin Bassey. Die wijzigingen pakten goed uit en maken de oud-verdediger een stukje wijzer richting het duel met Union Berlin in de Europa League. "Het systeem van Union is een beetje vergelijkbaar met dat van RKC Waalwijk", zegt de trainer uit Alphen aan Den Rijn, onder meer verwijzend naar de vijfmansdefensies.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie