'De Ligt maakt elke week weer indruk op me, hij is een muur, een echte machine'

'De Ligt maakt elke week weer indruk op me, hij is een muur, een echte machine'

14-02-2023 08:31 Laatste update: 09:11
83

Matthijs de Ligt begint zijn draai steeds beter te vinden bij Bayern München, zo ziet ook collega Dayot Upamecano. De Nederlander maakt elke week indruk op Upamecano, zo onthult de WK-finalist.

De Ligt vormt de laatste weken een koppel met Upamecano in de defensie van Bayern. In gesprek met Sport Bild krijgt de Fransman vragen over zijn collega. "Matthijs is een muur, een echte machine. Hij maakt elke week meer indruk op me. We begrijpen elkaar goed, we praten veel. Zijn Duits is bijna perfect, mijn Duits wordt steeds beter. Op het veld werkt dat heel goed."

Dinsdagavond wacht een serieuze test op Upamecano en De Ligt. Bayern gaat dan op bezoek bij het Paris Saint-Germain van supersterren Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé. In het slechtste geval kan het volledige drietal in actie komen. "Bij Bayern moet je elke wedstrijd winnen, zelfs tegen Paris", vertelt Upamecano. "Het afgelopen Champions League-seizoen was zwaar, nadat we in de kwartfinale verloren van Villarreal. We werden uiteindelijk kampioen en het seizoen was oké, maar niet geweldig. Nu willen we langer in de Champions League blijven."