'Greenwood lijkt dit seizoen niet te gaan spelen, ondanks gesprek met Ten Hag'

'Greenwood lijkt dit seizoen niet te gaan spelen, ondanks gesprek met Ten Hag'

14-02-2023 14:16 Laatste update: 14:25
26

Het lijkt er niet op dat Mason Greenwood dit seizoen nog in actie gaat komen voor Manchester United. The Red Devils zijn bezig met een intern onderzoek naar de aanvaller, wat nog een tijdje lijkt te duren.

Het verhaal van Greenwoord is inmiddels bekend: een jaar geleden werd hij opgepakt op verdenking van meerdere strafbare feiten. De toenmalige vriendin van Greenwood deelde onder meer een audio-tap, waarin te horen was dat iemand, mogelijk Greenwood, haar lijkt te dwingen tot seks. De Engelse buitenspeler is inmiddels vrijgesproken wegens een gebrek aan bewijs. Toch lijkt hij niet op korte termijn terug te keren bij United, zo meldt The Daily Mail.

United wil namelijk eerst zijn eigen onderzoek afronden, voordat het een beslissing neemt over het lot van Greenwood. Hoewel de Premier League-club onder druk staat, lijkt het er niet op dat het onderzoek voor het einde van het seizoen afgerond kan worden. Het lijkt erop dat United meerdere gesprekken wil voeren met Greenwood. De club ook een beroep kan gaan doen op specialisten om de fysieke en mentale gesteldheid van de international in kaart te brengen.

Recent belde manager Erik ten Hag al met Greenwood, die nog een contract tot medio 2025 heeft in Manchester. Sinds zijn arrestatie speelde Greenwood geen enkele professionele wedstrijd meer.