Arteta nog steeds woedend: 'Enige wat me blij kan maken is die twee punten terug'

Arteta nog steeds woedend: 'Enige wat me blij kan maken is die twee punten terug'

14-02-2023 17:50
15

Voor Arsenal gaat het de laatste weken iets minder vloeiend dan de rest van het seizoen, al was dat in het laatste duel met Brentford niet direct aan de ploeg van Mikel Arteta te verwijten. De VAR keurde een buitenspelgoal van Ivan Toney goed, waardoor Arsenal op een gelijkspel bleef steken. 

De VAR bood uiteindelijk zijn excuses aan, maar daar hoefde Arteta niets van te weten. "Wij blijven extreem boos en extreem geïrriteerd", vertelt de Spaanse oefenmeester op een persconferentie. "Dit soort dingen kunnen ons de titel kosten. Het was ook geen menselijke fout, maar gewoon een kwestie van mensen die hun werk niet begrijpen. Dat is natuurlijk niet acceptabel. De enige manier om het goed te maken is onze twee punten terug."

Toch is Arteta ook realistisch en vergevingsgezind. "We staan wel open voor excuses, want die punten gaan we er niet mee terugkrijgen. Als team krijgen wij ook veel respect van onze collega’s over onze integriteit. We zullen nu door moeten. Dat weten onze spelers, fans en staf. Dit gaat ons sterker maken en daardoor worden we alleen maar meer hongerig om deze heuvel te overkomen."