Labyad geniet interesse vanuit Italië en is Ziyech eeuwig dankbaar: 'Was geweldig'

Labyad geniet interesse vanuit Italië en is Ziyech eeuwig dankbaar: 'Was geweldig'

15-02-2023 07:45
67

Zakaria Labiad is Hakim Ziyech eeuwig dankbaar. Eerstgenoemde revalideerde de afgelopen maanden van een zware kruisbandblessure en kon gedurende die periode terecht bij zijn vriend, met wie hij samenspeelde bij Ajax.

De 29-jarige Labyad liep tien maanden geleden een ernstige blessure op tijdens een training. Na onderzoek bleek het te gaan om een kruisbandblessure, die hem hele lange tijd partte speelde. Kort na zijn operatie trok hij in bij Ziyech in Londen. 

"In de eerste weken na de operatie verbleef ik bij Hakim thuis", zo laat hij weten in een interview met De Telegraaf. "Wat hij en twee andere vrienden voor mij hebben gedaan in die periode, zal ik mijn leven lang nooit vergeten. Als hij een wedstrijd had, zorgde hij altijd dat er iemand bij me was die een ijsmachine klaarzette, eten voor me maakte, iets te drinken voor me pakte. Het was geweldig."

Inmiddels voelt Labyad, die zijn hersteltrainingen afwerkte bij FC Utrecht, zich weer goed. "Ik ben nu fitter dan ik in mijn periode bij Ajax ooit ben geweest." Het is nog onduidelijk of hij zijn carrière vervolgt in de Domstad, waar hij eerder ook al actief voor was. Labyad geniet namelijk ook Italiaanse interesse, weet de krant.

"Ik wil dit seizoen nog minuten maken en sta er zeker voor open om voor FC Utrecht te gaan spelen. Ik heb daar eerder anderhalf jaar gespeeld en daar zo’n goed gevoel aan overgehouden. FC Utrecht is zeker een optie, maar ook het buitenland trekt. De privé-situatie zou het niet in de weg staan. Mijn vrouw zou het juist wel graag willen. Mijn dochter is nu tweeënhalf, dus ze hoeft nog niet naar school. En als we langer in het buitenland zitten, dan heb je ook altijd internationale scholen."