'Amerikaans-Iraanse miljardair bereidt bod van 3.5 miljard voor op Tottenham'

'Amerikaans-Iraanse miljardair bereidt bod van 3.5 miljard voor op Tottenham'

15-02-2023 12:06 Laatste update: 12:13
47

De Amerikaans-Iraanse miljardair Jahm Najafi gaat een miljardenbod uitbrengen op Tottenham Hotspur. Dat meldt het in de Britse zakenwereld gerenommeerde Financial Times.

Najafi is de baas van investeringsmaatschappij MSP Sports Capital. Naar verluidt bereidt hij momenteel een bod van liefst ongeveer 3,5 miljard euro voor. MSP Sports Capital werkt samen met een consortium van diverse investeerders, om zo het bod te structureren. Het zou nog enkele weken kunnen duren voordat Spurs-eigenaar Joe Lewis en Daniel Levy, de voorzitter van de club, worden benaderd. 

Wedden

Meer odds

De 86-jarige Lewis is al 23 jaar eigenaar van Spurs. Een eventuele overname zou kunnen betekenen dat de club uit Londen in de toekomst over meer financiële middelen kan gaan beschikken. Daarmee kan wellicht een einde worden gemaakt aan de prijzendroogte van de huidige nummer vijf van de Premier League. Er werd, tot grote frustratie van de supporters, voor het laatst een prijs gepakt in 2008. Destijds won Spurs de League Cup door Chelsea met 1-2 te verslaan.