Becker terug op bekende grond voor duel met Ajax: 'Heel mijn familie zal er zijn'

Becker terug op bekende grond voor duel met Ajax: 'Heel mijn familie zal er zijn'

15-02-2023 17:51 Laatste update: 18:17
8

Sheraldo Becker is blij dat hij voor even terug is in Amsterdam. De aanvaller speelt donderdag met zijn ploeg Union Berlin in de Johan Cruijff Arena en dat is voor de snelheidsduivel geen onbekend terrein.

Becker stond zelf van 2004 tot 2016 onder contract in de jeugd van Ajax, maar donderdag zet hij die nostalgische gevoelens even opzij. "Wij kijken niet zozeer naar hen, maar naar onszelf en hoe we hen het beste kunnen bestrijden", vertelde hij op de persconferentie van zijn ploeg. "Mijn hele familie, mijn vrienden, ze zijn hier morgen. Dat voelt goed, in Duitsland lukt dat niet altijd. Ik denk dat ze morgen voor Union juichen, eigenlijk weet ik het wel zeker."

Bij Ajax lukte het niet voor Becker, maar via omwegen kwam de geboren Amsterdammer toch bij een club terecht die onderweg is naar de Europese top. "Als je ziet wat er toen in het eerste rondliep, dat was een ploeg die vier keer op rij kampioen werd. Dan moet je als jonge speler op je kans wachten, mijn gevoel zei dat ik beter bij een andere club kon gaan spelen. Toen heb ik ervoor gekozen om uitgeleend te worden, dat voelde erg goed en zo ging het verder."

Becker is nu de absolute ster van Union Berlin. Met zijn snelheid en dreiging maakte hij acht doelpunten en gaf hij vijf assists dit seizoen. Hij heeft nog een contract tot 2025 in de Duitse hoofdstad.