Borussia Dortmund werkt zich dankzij opleving Adeyemi langs ongelukkig Chelsea

Borussia Dortmund werkt zich dankzij opleving Adeyemi langs ongelukkig Chelsea

15-02-2023 22:56
31

Borussia Dortmund heeft de heenwedstrijd tegen Chelsea winnend afgesloten. Karim Adeyemi kroonde zich in het Signal Iduna Park tot matchwinner, door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Bij Chelsea begon Hakim Ziyech in de basis, terwijl Sébastien Haller zijn eerste minuten in de Champions League maakte voor Dortmund. Donyell Malen zat bij de thuisploeg op de bank. Na twee minuten deed zich het defensieve hoogtepunt van de wedstrijd al voor, toen Nico Schlotterbeck de doorgebroken Mykhaylo Mudryk op geweldige wijze afstopte. 

Chelsea kwam na een kwartier op voorsprong via Thiago Silva. De treffer werd, terecht, resoluut afgekeurd door de scheidsrechter, die had geconstateerd dat de Braziliaan de bal met de hand binnenwerkte. Hoewel Silva de grote onschuld speelde, kreeg hij de gele prent. Haller wist voor rust niet gevaarlijk te worden. De grootste kans kwam op naam van João Félix, die de lat raakte.

Bijzondere statistiek: voor rust werd er zestien keer geschoten, maar geen enkele poging belandde tussen de palen. Dit werd na rust anders, toen Reece James een vrije trap richting de kruising schoot. Dortmund-doelman Kobel had een antwoord op de poging van de Engelsman. Na ruim een uur kwam Dortmund via een schitterende counter op voorsprong. 

Uit een afgeslagen hoekschop van Chelsea kreeg Adeyemi ter hoogte van de middenlijn de bal. Met een spectaculaire rush snelde hij langs de Chelsea-defensie én Kepa en bracht hij het Signal Iduna Park in extase. Voor Haller zat de wedstrijd er na 68 minuten op. De Ivoriaan kon geen gevaar stichten, maar ging onder luid applaus naar de kant.

Chelsea drukte in de slotfase door en was heel dicht bij de aansluitingstreffer via Kalidou Koulibaly. De poging van de verdediger werd van de lijn gehaald, waarna The Blues nog een aantal grote kansen kregen. De bal wilde er woensdga niet in en Kobel bleek een sta-in-de-weg en hield Dortmund op de been. Op 7 maart is de return op Stamford Bridge.