Guardiola looft twee spelers na veroveren koppositie: 'Zij waren echt de sleutel'

Guardiola looft twee spelers na veroveren koppositie: 'Zij waren echt de sleutel'

15-02-2023 23:32
25

Pep Guardiola is erg blij dat zijn ploeg Manchester City weer bovenaan staat in de Premier League. Met een wedstrijd meer dan Arsenal staat de ploeg nu bovenaan door de overwinning op hetzelfde Arsenal donderdagavond.

"Het is geweldig om in dit stadion drie punten te kunnen pakken", vertelde Guardiola na de wedstrijd tegen Arsenal. "Maar ze hebben natuurlijk nog wel een wedstrijd te gaan vergeleken met ons. Vandaag was Arsenal in de eerste helft veel beter dan wij waren. In de tweede helft werden we agressiever en begonnen we meer in de wedstrijd te komen. Het was echt niet makkelijk in de eerste helft en dat zag je wel aan ons."

Guardiola wil voor de overwinning alle lof aan zijn spelers geven. "Onze jongens zijn allemaal van een geweldig niveau. Bernardo Silva en Ruben Dias waren in de tweede helft echt de sleutel tot deze overwinning. Iedereen heeft het plan goed opgevolgd, maar ik ben ook zo blij voor Jack Grealish. Hij werkt heel hard en qua doelpunten en assists zit hij er vaak tegenaan, maar de laatste weken gaat het erg goed bij hem."