Bergwijn spreekt zich uit: 'Toen Ajax mij haalde zei ik al: hou er rekening mee'

Bergwijn spreekt zich uit: 'Toen Ajax mij haalde zei ik al: hou er rekening mee'

16-02-2023 06:43
161

Steven Bergwijn benadrukt dat hij geen rechtsbuiten is. De Ajax-aanvaller heeft een sterke voorkeur voor de linkerflank en heeft daarover gesproken met voormalig trainer Alfred Schreuder en doet dat ook met John Heitinga.

Na het Champions League-debacle tegen SSC Napoli (1-6) husselde Schreuder in de voorhoede en posteerde hij Bergwijn op de rechterflank. "Iedereen weet dat ik geen rechtsbuiten ben", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ja, ik ben duidelijk naar alles en iedereen geweest dat ik geen rechtsbuiten ben. Vanaf het moment dat Ajax me wilde kopen eigenlijk al. Ik zei: hou er rekening mee."

"Dat herhaalde ik toen de trainer met mij kwam praten. En toen hij me op rechts wilde zetten, zei ik: we kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten", aldus Bergwijn over het gesprek met Schreuder. "Ik begreep ook niet echt waarom hij wilde switchen." Volgens de Oranje-international haalt een trainer op links het best in hem naar boven. "Je kunt me nog beter op het middenveld dan op rechts zetten."

Met Heitinga heeft Bergwijn ook over zijn rol gesproken. "Ik ben tegen hem ook duidelijk geweest over mijn voorkeur, zoals bij Alfred. Maar het is voetbal. Het maakt me wel uit waar ik speel, maar ik zal een rol nooit weigeren en op elke plek alles geven."

Band met Schreuder
Er circuleren verhalen dat Bergwijn het niet goed kon vinden met Schreuder. De aanvaller weerlegt die woorden. "We zijn nu aan een nieuw tijdperk begonnen. Maar ik had op zich wel een goede band met Alfred, hoor. We waren het niet altijd eens met elkaar. Dan geef ik mijn mening, zoals ik dat altijd doe. Discussies hebben we gehad, maar problemen, nee."