Bizar verhaal: Vilhena ziet trainer zichzelf opvolgen en opnieuw ontslagen worden

Bizar verhaal: Vilhena ziet trainer zichzelf opvolgen en opnieuw ontslagen worden

16-02-2023 07:37
12

Davide Nicola is ontslagen als trainer van Salernitana. De 49-jarige oefenmeester, die een maand geleden op straat werd gezet en zichzelf opvolgde, wordt opgevolgd door Paulo Sousa.

Het verhaal van Salernitana, waar Nederlander Tonny Vilhena actief is, is een bijzondere. Nicola begon op 15 februari 2022 aan zijn klus bij de huidige nummer zestien van de Serie A. Na een 8-2 nederlaag bij Atalanta Bergamo werd hij halverwege januari uit zijn functie ontheven. De voorzitter van Salernitana bedacht zich twee dagen later en stelde Nicola weer aan als trainer.

Sinds het echec in Bergamo gingen drie van de vier wedstrijden - waaronder tegen SSC Napoli en Juventus - verloren, waardoor Nicola opnieuw het veld moet ruimen. Dit keer lijkt zijn vertrek echt definitief, aangezien Sousa al is aangesteld als opvolger. De Portugees was als speler in Italië actief bij Juve, Internazionale en Parma.

Salernitana bivakkeert in de onderste regionen van de Serie A. Aan Sousa de taak om de club daar weg te halen. De voorsprong op de degradatieplekken bedraagt nog vier punten.