Álvarez treurt om leegloop: 'Was voor mij heel moeilijk, ik mis hem nog steeds'

Álvarez treurt om leegloop: 'Was voor mij heel moeilijk, ik mis hem nog steeds'

16-02-2023 08:38
43

Edson Álvarez baalt dat Ajax afgelopen zomer zoveel spelers heeft laten gaan. De 25-jarige Mexicaan had het lang lastig met het vertrek van Lisandro Martínez naar Manchester United.

Bij Ajax vertrokken medio 2022 zeven basisspelers. "Het was heel moeilijk voor mij en een aantal andere spelers, omdat we in het recente verleden een heel sterk team hadden en in één keer veel kwaliteit inleverden. Maar dit hoort ook bij Ajax en gebeurt hier vaker", zegt Álvarez tegen De Telegraaf. "Het moeilijkste vond ik het vertrek van Licha (Lisandro Martínez, red.), omdat hij een uitstekende verdediger was én een vriend van me is. Ik mis hem nog steeds."

Volgens Álvarez deed de leegloop veel met het elftal. "Meer dan ik hoopte. En dat werd nog eens versterkt doordat we vanaf het begin niet goed speelden. Het vertrouwen en de motivatie namen steeds verder af. Zulke dingen gebeuren en als profvoetballer moet je zorgen dat je er mentaal sterker uitkomt. Dat is gelukt en vanaf nu kijken we alleen nog maar vooruit."

Onder John Heitinga leeft Ajax op. De controleur durft alweer te spreken van een mogelijke landstitel. "Op dit moment meer dan ooit in dit seizoen. Als we als groep alles blijven geven, dan pakken we de schaal."