Haaland pareert kritiek op ludieke wijze: 'Heb al twintig minuten niet gescoord'

Haaland pareert kritiek op ludieke wijze: 'Heb al twintig minuten niet gescoord'

16-02-2023 09:04
16

Erling Haaland is hard op weg om de meest productieve Premier League-topscorer ooit te worden. De Noorse goalgetter was woensdagavond tegen Arsenal (1-3) weer trefzeker en dolt na afloop over zijn doelpuntendroogte.

Haaland staat na de topper tegen Arsenal op 26 competitietreffers. Daarmee heeft hij Sergio Agüero, de meest productieve City-speler aller tijden in de Premier League, geëvenaard. "Maar het gaat bij City niet alleen om mij. Dit was een teamprestatie", zegt Haaland bescheiden tegen de BBC. "We hebben enorm veel kwaliteit in dit team, maar we moeten het elke wedstrijd weer laten zien."

Sinds de oprichting van de Premier League in 1992 zijn Andy Cole (1993/1994) en Alan Shearer (1994/1995) de meest productieve topscorers in de Engelse competitie met beiden 34 goals. Haaland heeft nog vijftien wedstrijden om het tweetal uit de boeken te schieten. Na drie wedstrijden zonder goal scoorde de Noor woensdag weer. "Ik heb nu al twintig minuten niet gescoord, dus ik ga weer aan de slag", lacht hij.

"Ik ben nu zo blij. We hadden dit echt nodig. Het nu aan ons om een goede serie wedstrijden neer te gaan zetten. Dat zijn we aan onszelf verplicht."