Schmidt neemt gas terug na goede uitgangspositie: 'Dit is nog maar de helft'

Schmidt neemt gas terug na goede uitgangspositie: 'Dit is nog maar de helft'

16-02-2023 09:45
17

Het Benfica van Roger Schmidt heeft woensdagavond een grote stap richting de kwartfinales van de Champions League gezet. O Glorioso won met 0-2 van Club Brugge, maar de Duitse oefenmeester waarschuwt zijn ploeg voor onderschatting in de return.

Benfica speelde een sterke wedstrijd tegen Club Brugge, waar Noa Lang in de basis stond. "Het is een goede eerste stap, een uitzege. Maar het is nog maar de helft. We hebben vandaag laten zien dat we in onszelf geloven", zegt Schmidt na afloop tegen de Portugese tak van Eleven Sports. "Dit is een van de belangrijkste wedstrijden, en ik had het gevoel dat er mentaal en fysiek nog wel wat procentjes te winnen waren. Ik vond ons na rust ook scherper, beter in de pressing. Toen domineerden we echt."

Schmidt heeft mooie woorden voor oud-Eredivisie-bekende David Neres, die voor de 0-2 zorgde. "We konden David Neres fris inbrengen, en hij maakte een belangrijke goal aan het einde."

De ploeg van de voormalig PSV-trainer strijdt nog op twee fronten mee, nadat Benfica vorige week donderdag uitgeschakeld werd in de Portugese beker. "Over drie weken (7 maart, red.) spelen we in ons stadion weer Champions League en dan moeten we weer top zijn. Net als in de competitie. Natuurlijk willen we kampioen worden, en dat gaan we stap voor stap proberen."