Kritiek op Ajax: 'Als het minder gaat roept iedereen dat ik er niets van bak'

Kritiek op Ajax: 'Als het minder gaat roept iedereen dat ik er niets van bak'

16-02-2023 09:27 Laatste update: 09:54
47

Steven Bergwijn trekt zich niets aan van de kritiek op zijn adres. In de laatste veertien Eredivisie-wedstrijden scoorde de Ajax-buitenspeler twee keer.

Bergwijn begon voortvarend in Amsterdam, met zes goals in zes wedstrijden. Daarna nam zijn rendement af. "Ja, maar ik denk dat de mensen die alleen daarnaar kijken weinig verstand van voetbal hebben. Het gaat niet alleen om rendement, maar ook om hoe je je team beter laat spelen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben nooit bezig geweest met topscorer worden. Het enige waarvoor ik ben gekomen, is het winnen van prijzen. Als ik straks topscorer ben, is dat mooi. Zo niet, kan dat me niks schelen als we dan op het Museumplein staan."

De aanvaller zegt niet naar de kritieken te luisteren. "De kritieken schommelen heel erg. Heel zwart-wit. Ik ben de beste als ik veel scoor, en anders kan ik er zogenaamd niks meer van. Toen het goed ging en ik dingen toegestuurd kreeg, zei ik al: let maar op, als het straks minder gaat, hoor je iedereen weer dat ik er niks van bak. Ik luister er niet naar."

Heitinga
Onder John Heitinga zit Ajax weer in de lift en werden alle duels tot dusver gewonnen. Bergwijn heeft vertrouwen in de nieuwe trainer. "Hij is scherp, zit er kort op. Ik kwam hem hier op de Toekomst wel eens tegen, maar kende hem verder niet. Hij is gewoon duidelijk. En dat is belangrijk voor deze groep."