Kritiek op Chelsea-aankoop: 'Zak geld vindt het moeilijk te verdedigen'

Kritiek op Chelsea-aankoop: 'Zak geld vindt het moeilijk te verdedigen'

16-02-2023 10:22 Laatste update: 10:24
40

Chelsea verloor op woensdagavond met 1-0 van Borussia Dortmund en dat leverde de nodige kritiek op. Kees Kwakman zette bij het ESPN-programma Voetbalpraat zijn vraagtekens bij de selectie en hun vertoonde spel. Met name middenvelder Enzo Fernández kreeg het zwaar te verduren.

Over de ruim 600 miljoen euro die Chelsea heeft uitgegeven, was de analist duidelijk. "Hoe ga je dit nou managen?" Volgens Kwakman kost het veel tijd voordat die spelers op elkaar ingespeeld raken. Ook ziet de oud-prof dat er veel wisselingen plaatsvinden in het team, vanwege de ruime keuze die Graham Potter heeft. Hiervoor bestaat ook begrip in de ESPN-studio, waar ze het eens zijn dat dit team tijd nodig heeft. "Ik heb een beter Chelsea gezien dan in de competitie voor een aantal keer.", aldus de Volendammer.

Ook voor Enzo Fernández had de analist een woordje klaar. Hij weet zijn hoge prijskaartje nog niet na te komen, aldus Kwakman. "Een zak geld kan niet scoren. een zak geld vindt het ook moeilijk om één-op-één te verdedigen", zo luidt het bij Voetbalpraat. Pascal Kamperman reageerde hier grappend op. "Hij koste ook maar 120 miljoen." De middenvelder was één van de vele miljoenenaankopen die Chelsea heeft gedaan in de afgelopen winter.