Simons houdt PSV in onzekerheid over toekomst: 'Uiteindelijk heb ik laatste woord'

Simons houdt PSV in onzekerheid over toekomst: 'Uiteindelijk heb ik laatste woord'

16-02-2023 10:10 Laatste update: 12:11
144

Xavi Simons tast nog in het duister over zijn toekomst na dit seizoen bij PSV. De Nederlander kan terugkeren naar Paris Saint-Germain, maar heeft ook de optie om in Eindhoven te blijven. Degene die de keuze maakt is in ieder geval Simons zelf.

"Ik weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren", vertelt Simons in gesprek met Marca. "Er is een terugkoopoptie, maar degene die beslist ben ik. Uiteindelijk heb ik het laatste woord. Ik heb begin dit seizoen besloten om naar PSV te gaan en de stap te zetten naar het Nederlands elftal. Dat ik elke week kan laten zien wat ik in huis heb aan de mensen hier, was ook een belangrijke factor."

Simons beleeft tot nu toe een droomseizoen, waarin hij de uitblinker is van de Eindhovenaren. Toch is het nog niet zeker dat hij blijft, want de creatieveling vindt dat hij ook in Parijs een hoop kan leren. Dat deed hij al sinds hij bij de Franse topclub kwam. "Ik was zeventien jaar toen ik daar in het eerste team kwam. Ik heb daar zoveel geleerd en ik heb me ook goed kunnen aanpassen."