Barcelona wordt beschuldigd van mysterieuze betalingen: Laporta reageert verrast

Barcelona wordt beschuldigd van mysterieuze betalingen: Laporta reageert verrast

16-02-2023 10:56 Laatste update: 10:58
54

Barcelona-president Joan Laporta heeft verrast gereageerd op de beschuldigingen die FC Barcelona aangereikt krijgt. De club uit Catalonië wordt beticht van mysterieuze betalingen aan het bedrijf van oud-scheidsrechter José María Enríquez Negreira. Laporta sprak zich hierover uit in een interview met Football España.

Barcelona bracht al snel een statement uit omtrent de situatie. Binnen de kortste tijd stond Laporta voor de camera om de club waar binnen hij beleid voert te verdedigen. "FC Barcelona heeft in het verleden contact opgenomen met externe consultants voor hun diensten, zoals verslagen over spelers in de lagere Spaanse divisies. Maar ook voor scheidsrechtersadvies. Dit is een dienst waar andere Spaanse clubs ook contact over hebben met deze consultants en is dus heel normaal om te doen", aldus Laporta in een video.

De voorzitter vermoedt dat er kwade intenties achter de beschuldigingen zitten. "Het is geen toeval dat deze informatie vrijkomt op het moment dat Barcelona goed presteert. Het is geen toeval dat dit nu uitkomt." Barcelona wordt beschuldigd van dubieuze betalingen die oplopen tot 1,4 miljoen. Dit gebeurde in de periode van 2016 tot 2018. Toen was oud-president Josep Maria Bartomeu aan de macht bij de club.