Van der Vaart verwacht ontslag voor Conte: 'Als dat niet lukt dan moet hij weg'

Van der Vaart verwacht ontslag voor Conte: 'Als dat niet lukt dan moet hij weg'

16-02-2023 11:33 Laatste update: 20 februari - 10:35
42

Rafael van der Vaart heeft geen hoge pet op van het huidige Tottenham Hotspur. De oud-speler van de club denkt niet dat ze bij de top vijf zullen eindigen en verwacht een desastreuze afloop voor Antonio Conte.

"Het is typisch voor Tottenham Hotspur de laatste jaren", vertelt Van der Vaart in gesprek met Ladbrokes. "Ik denk dat Tottenham gaat eindigen op de vijfde plek waar ze nu staan. Ze worden al nerveus, omdat de teams boven hun beter worden en in het speciaal Manchester United. Ze hebben geluk dat Liverpool en Chelsea een zo veel minder seizoen hebben. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk dat ze vijfde eindigen."

Van der Vaart denkt dat Conte een duidelijke doelstelling is meegegeven en dat hij dat met een vijfde plek niet zal halen. "Ik hoop heel erg dat Conte er volgend seizoen nog zit. Als je ziet hoe Harry Kane over hem praat dan zegt dat genoeg, heel veel respect voor de trainer. Alle spelers willen dat hij blijft, maar aan het einde van de dag blijft het wel zo dat je eruit vliegt als je niet in de top vier eindigt met Tottenham."