Cziommer ziet belangrijke man bij Union Berlin: 'Echt een trainer met een visie'

Cziommer ziet belangrijke man bij Union Berlin: 'Echt een trainer met een visie'

16-02-2023 12:40 Laatste update: 13:03
43

Simon Cziommer is ervan overtuigd dat Union Berlin het Ajax erg moeilijk kan gaan maken. Volgens de oud-speler uit Duitsland kunnen we veel verwachten van het elftal uit de hoofdstad en moet Ajax opletten voor onderschatting.

"Ze hebben vroegtijdig een trainer gehaald met een visie die bij de club past en werken nauwkeurig met de middelen die ze hebben", vertelt Cziommer in gesprek met VoetbalNieuws. "Ze doen eigenlijk nooit echt gekke dingen. De clubleiding zei zeiden eerst: kijk, allemaal leuk. We hebben onze veertig punten dus we zijn veilig. Dat was doelstelling nummer één. Toen werden ze gevraagd naar de nieuwe doelstelling en toen zei de coach dat ze dat nog gaan bekijken. Ze weten waar ze staan en ze weten wie ze zijn."

Wedden

Meer odds

Door de normale mentaliteit bij Union Berlin, schrok Cziommer dan ook dat de club ineens heel ver was met de transfer van Isco. De overstap ging uiteindelijk niet door, omdat de Duitsers zich niet lieten piepelen door de eisen van de Spanjaard. "De berichtgeving over Isco verbaasde mij in eerste instantie dan ook. Ze kijken wel naar kwaliteit, maar wel naar haalbare kwaliteit. Ze gaan niet boven een bepaalde stand leven en dat hebben ze uiteindelijk dan ook niet gedaan."

Cziommer is ook erg onder de indruk van de ontwikkeling van Sheraldo Becker in Duitsland. De oud-voetballer wil daar Union Berlin ook de complimenten voor geven. "Wat een prachtig verhaal is dat. In Nederland vroeg je je af van: is dit alleen maar snelheid of zit er nog meer in? Dat bedoel ik dus met het ontwikkelen en de potentie die zij in spelers zien."