Henry deelt ambities in trainersvak: 'Ga niet mee naar Portugal als nummer twee'

Henry deelt ambities in trainersvak: 'Ga niet mee naar Portugal als nummer twee'

16-02-2023 13:47 Laatste update: 14:34
8

Thierry Henry wil weer hoofdtrainer worden. De voormalig topspits geeft aan geen assistent-trainer meer te willen zijn, zoals hij tot voor kort bij de Belgische nationale ploeg was. 

Henry is tegenwoordig analist. Bij CBS Sports vertelt hij over zijn ambities in het trainersvak. "Of ik trainer zou willen worden? Ja, dat is iets wat ik zeker ambieer. Ik zou graag weer aan de slag gaan als hoofdcoach." Henry zag het niet zitten om met Roberto Martínez, met wie hij samenwerkte bij De Rode Duivels, mee te gaan naar de nationale ploeg van Portugal "Martínez ging naar Portugal en ik ga hem niet volgen. Nummer twee zijn is niet iets wat ik wil doen."

In de wandelgangen wordt de naam van Henry gelinkt aan het bondscoachschap bij de Verenigde Staten. De Fransman zou het gastland op het WK 2026 moeten leiden. "Wat is het plan? Wat is de filosofie? Het simpele feit dat je gastland bent, betekent niet automatisch dat je ver komt op het WK." Henry was in het verleden twee keer eindverantwoordelijke: bij AS Monaco en Montréal CF. Bij beide clubs werd hij ontslagen.