'Het blijft apart om terug te keren in De Kuip, ik ben opgegroeid bij Feyenoord'

'Het blijft apart om terug te keren in De Kuip, ik ben opgegroeid bij Feyenoord'

16-02-2023 14:48
108

Het blijft voor Jordy Clasie bijzonder om terug te keren in De Kuip. De 31-jarige middenvelder heeft een verleden bij Feyenoord en staat zaterdag met AZ tegenover zijn voormalig werkgever.

Als nummer één en twee van de Eredivisie nemen Feyenoord en AZ het komend weekend tegen elkaar op. Voor Clasie een weerzien met oude bekenden. "Het blijft apart. Ik ben opgegroeid bij Feyenoord, heb er vijftien jaar met veel plezier gespeeld. Dat zijn mooie herinneringen. Dan is het leuk om terug te keren, ook al heb ik dat inmiddels een paar keer meegemaakt", zegt hij tegen Voetbal International.

Clasie vindt dat Feyenoord en AZ elkaar amper iets ontlopen dit seizoen. "Ze hebben een goede ploeg, met een hoge intensiteit in het druk zetten. Hetzelfde kun je trouwens van AZ zeggen", stelt de middenvelder. "Dit kan weleens een mooie wedstrijd worden. We strijden om de bovenste plek, in een volle Kuip, met twee ploegen die graag aanvallend voetbal spelen. Wij moeten ervoor zorgen dat we ook zaterdag onszelf blijven en daar vertrouw ik op. Ik heb er zin in."

Feyenoord en AZ trappen zaterdag om 21.00 uur af. Als de Alkmaarders winnen, nemen ze de koppositie over van Feyenoord.