'PSG denkt aan trainerswissel: emir droomt van Zidane, aanhangers voor Tuchel'

'PSG denkt aan trainerswissel: emir droomt van Zidane, aanhangers voor Tuchel'

16-02-2023 15:40 Laatste update: 16:04
33

Christophe Galtier moet langzaam gaan vrezen voor zijn baan bij Paris Saint-Germain. RMC Sport meldt dat het na de tweede wedstrijd tegen Bayern München wel eens afgelopen kan zijn met de oefenmeester. Ondertussen vallen de namen van Thomas Tuchel en Zinédine Zidane al in Parijs.

Het loopt de laatste weken niet meer bij PSG, dat nu ook uitgeschakeld dreigt te worden in de Champions League. Het is de bedoeling dat Galtier in ieder geval blijft zitten tot en met de tweede clash met Bayern, al is dat ook nog geen uitgemaakte zaak. Alles zal afhangen van de resultaten die PSG in de komende weken boekt. Bij de Franse grootmacht wordt ondertussen wel al gesproken over kandidaten voor de trainerspositie.

Binnen de club zouden veel mensen wel wat voelen voor een terugkeer van Tuchel. Ruim twee jaar geleden werd hij nog ontslagen bij PSG, doordat hij niet goed door een deur kon met toenmalig directeur Leonardo. Na zijn vertrek bij Chelsea is de Duitser nu clubloos. De emir van Qatar, die nauw betrokken is bij Paris Saint-Germain, droomt van de komst van Zidane.

Galtier staat sinds afgelopen zomer voor de groep bij PSG. Hij verving Mauricio Pochettino, die na het veld al na anderhalf jaar moest ruimen. Onder Galtier startte PSG het seizoen nog sterk, maar inmiddels is de klad erin gekomen.