'Als we deze winnen, dan maken we een goede kans de Europa League te winnen'

'Als we deze winnen, dan maken we een goede kans de Europa League te winnen'

16-02-2023 16:19 Laatste update: 16:58
32

Wout Weghorst kijkt met een bijzonder gevoel uit naar de Europa League-kraker tegen FC Barcelona. Als United het tweeluik weet te winnen, denkt Weghorst dat The Red Devils een goede kans maken op de eindzege.

Een basisplaats in het duel van donderdagavond is geen zekerheid voor de Oranje-international. De concurrentie is moordend in de ploeg van Ten Hag. "Ik heb altijd gezegd dat ik er alleen heen wilde gaan als ik er ook zou kunnen spelen. Nu is dat het geval, dus laten we er ook winnen", zegt Weghorst op de site van de Engelse club.

De Nederlandse spits is vastberaden om zich te bewijzen in het Camp Nou. "Tegen Barcelona is een grote wedstrijd. Als we deze winnen, dan maken we een goede kans de Europa League te winnen. We zijn nog in de race voor vier prijzen en willen dat ook zo houden."

Zijn waardering voor beide clubs steekt Weghorst niet onder stoelen of banken. "Je kent de historie een beetje, je ziet beelden voorbijkomen van deze echt grote clubs. Om eerlijk te zijn, voor mij zijn het de twee grootste clubs ter wereld." De heenwedstrijd staat donderdag om 18.45 uur op de planning. Barcelona is dan de gastheer. Op 23 februari vindt de return plaats op Old Trafford.