UEFA zet Simons in het zonnetje: 'Heel erg leuk om voor Van Nistelrooij te spelen'

UEFA zet Simons in het zonnetje: 'Heel erg leuk om voor Van Nistelrooij te spelen'

16-02-2023 16:38 Laatste update: 16:58
29

De UEFA heeft Xavi Simons in het zonnetje gezet. De voetbalbond heeft de PSV-revelatie uitgekozen voor een gloednieuwe serie, waarin drie talenten uit de Europa League een podium krijgen.

Simons is de eerste die aan bod komt in de UEFA-serie. De Oranje-international vertelt daarin onder meer over trainer Ruud van Nistelrooij. "Je kunt aan mijn spel zien dat ik het erg leuk vind om voor hem en de club te spelen", zegt Simons. "Van Nistelrooij was een ongelooflijke spits die veel doelpunten maakte. Ik kan van hem leren."

Vervolgens laat Simons weten dat hij blij is met de Europa League. "Het spelen in deze competitie heeft me enorm geholpen om me te ontwikkelen. Je speelt tegen topteams als Arsenal en daar word je als individuele speler beter van, maar ook als team. De kwaliteit is hoog. De Europa League is een competitie waar alle jongens van dromen om in te spelen. (...) Je weet dat veel mensen naar deze wedstrijden kijken."

Simons droomt ook stiekem van de eindzege. "We willen allemaal hetzelfde. We hopen de competitie te winnen, maar in het voetbal kan van alles gebeuren", besluit de negentienjarige middenvelder annex aanvaller.