'Ajax is stabieler na trainerswissel, het is een Champions League-team'

'Ajax is stabieler na trainerswissel, het is een Champions League-team'

16-02-2023 17:14
43

Union Berlin-trainer Urs Fischer is op zijn hoede voor Ajax voorafgaand aan het Europa League-duel in de Johan Cruijff Arena. De succesvolle coach van de Bundesliga-verrassing steekt de loftrompet over de Amsterdammers.

Fischer ziet dat de stemming bij Ajax is omgeslagen na het ontslag van Alfred Schreuder. John Heitinga neemt tenminste tot het einde van het seizoen de honneurs waar. "Ajax kende wat problemen, maar is de afgelopen wedstrijden stabieler geworden", constateert Fischer op de persconferentie. "Met de trainerswissel hebben ze aan stabiliteit gewonnen en de laatste vier wedstrijden gewonnen. Ik geloof ook dat ze weer vol meedoen om het kampioenschap."

"Ajax is voor mij een 'Champions League-team, met veel talent. Ze hebben spelers met veel individuele kwaliteit, die het verschil kunnen maken", vervolgt Fischer. "Ze zijn het gewend om veel de bal te hebben. Het wordt een heel moeilijke opgave voor ons. Het gaat om het creëren van een goede uitgangspositie. We moeten negentig minuten geconcentreerd zijn."

Ajax en Union Berlin trappen om 18.45 uur af in de Arena. De return in Berlijn is volgende week. Fischer is duidelijk over de doelen van Die Eisernen, die ook nog volop meedoen in de titelstrijd in de Bundesliga. "We willen een sensatie creëren."