Heitinga verklaart Ajax-keuzes en wrijft zich in handen: 'Dit is speciaal'

Heitinga verklaart Ajax-keuzes en wrijft zich in handen: 'Dit is speciaal'

16-02-2023 18:35
22

John Heitinga verwacht dat Ajax veel de bal zal hebben in het Europa League-duel met Union Berlin. De trainer van de Amsterdammers kiest mede daardoor voor Calvin Bassey, zo legt hij voor de aftrap uit.

Heitinga hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken over zijn opstelling. "Met Álvarez krijg je wat meer balans op het middenveld en met Timber en Bassey heb je jongens met snelheid. Je moet vandaag in de juiste ruimtes terecht komen, omdat ik denk dat we veel de bal hebben", zegt Heitinga bij Veronica

Wedden

Meer odds

De voormalig international verwacht een 'interessant schaakspel'. "Je moet zorgen dat je goed aan de bal bent en dat de veldbezetting goed is. We moeten de juiste mensen aan de bal krijgen. En zelf mogen we niet slordig zijn. We moeten niet de trechter inlopen, want dan krijg je veel omschakelmomenten", legt Heitinga uit bij ESPN. Hij is ook bekend met de Duitse luchtmacht. "Je moet het ze moeilijk maken, je mannetje staan. Zij hebben meer lengte, dus we zullen zo min mogelijk standaardsituaties tegen moeten krijgen."

De veldbezetting is de reden dat Kenneth Taylor start, en niet Davy Klaassen. "Davy speelt wat hoger op het veld, Kenneth zal wat lager staan en zullen we wat vaker aan de bal krijgen. Hij zal meer in een passende rol terecht komen." 

Heitinga spreekt ook over Owen Wijndal, die zich haast geruisloos weer in het elftal heeft gespeeld. "Je ziet dat Owen steeds meer vertrouwen krijgt. De samenwerking met Steven is belangrijk, die moet nog beter gaan lopen. Daarin wil je dat we naar een hoger niveau gaan. Dat heb ik ook tegen ze gezegd en dat wordt van ze verwacht. Het zijn twee internationals dan wil je dat ze het ook op het Europese podium laten zien."

Heitinga verheugt zich op zijn Europese debuut als trainer. "Dit is speciaal. Dat was het natuurlijk al als speler, maar nu ook als trainer. Het belangrijkste wat ik bij Ajax wil zien is een stukje beleving en intensiteit. Ik wil gewoon een prestatiecultuur zien bij Ajax", besluit hij bij Veronica.