Van Hooijdonk prijst Ajax-lichtpuntje: 'Hij maakt een goede indruk op mij'

Van Hooijdonk prijst Ajax-lichtpuntje: 'Hij maakt een goede indruk op mij'

16-02-2023 20:04 Laatste update: 20:46
33

Pierre van Hooijdonk vond Gerónimo Rulli een lichtpuntje bij Ajax in de eerste helft tegen Union Berlin. De oud-spits vindt de dertigjarige Argentijn een verademing tussen de palen.

Ajax kon voor rust geen potten breken. "Het is op dit moment helemaal niks. Nul schoten op goal", begon Van Hooijdonk bij ESPN. "Union Berlin ziet er veel gevaarlijker uit als zij eruit komen. Alle aanvallers zijn onzichtbaar."

De oud-spits zag desondanks een uitblinker aan Amsterdamse zijde. "Op het moment dat je tegen een ploeg speelt die veel snelheid heeft, is het wel prettig dat je een keeper hebt die echt meedenkt met zijn verdedigers. Daarmee bedoel ik: op het moment dat de voorzet komt, eigenlijk al op drie meter staan. Dan kun je de bal pakken en neem je het gevaar weg", zegt hij over Rulli.

De Argentijn maakte indruk op Van Hooijdonk. "Rulli is een aanvallende keeper. Daarmee ontlast je de verdediging. De meeste keepers zijn angsthazen, lopen terug en geven de schuld aan iemand anders. Rulli maakt op mij een goede indruk."

Marciano Vink bestempelde het spel van Ajax als 'traag en saai'. "Bassey kon de bal nergens kwijt. Ajax heeft gewoon heel veel moeite om de vrije mensen te vinden. Dat is een beetje het oude liedje weer. Het is traag en saai."